Workshops

Mooie sieraden, die symbool staan voor iets. Speciaal voor iemand een ontwerp maken en uitvoeren.  ‘Meester’ zijn over metaal, machines en gereedschap; een oud ambacht uitoefenen, een universeel beroep. Inspiratie voor het opscheppen, uitdrukking geven aan liefde en creativiteit. Edelsmeden, iets moois creëren is een passie en  'a way of life'. 

Ik zocht creatieve uitdaging en wilde naast werken met hoofd en hart, meer met mijn handen doen. Daarom heb ik de beroepsopleiding bij de Academie voor Edelsmeden Ben van Helden in Zeist gevolgd en mij als zelfstandig edelsmid in Driebergen gevestigd. Met een hoofd vol ideeën die wachten op uitvoering. Steeds opnieuw geprikkeld worden om iets moois te maken: een sieraad dat - qua vorm en qua karakter - precies past bij die ene persoon: dat geeft enorm veel energie. Herinneringssieraden? In overleg maak ik van trouwringen een nieuw, uniek en symbolisch sieraad. Ook zijn er mogelijkheden om uw dierbare vakantieherinneringen in zilver of goud vast te leggen. U kunt mij daarvoor een opdracht geven, maar als u het niet helemaal uit handen wilt geven kunnen we het ook deels samen doen in de vorm van een workshop. Sieraden voegen iets moois toe en maken het leven rijker. Ik wil dat graag aan u laten zien. Bijvoorbeeld in opdracht, in door mij begeleide individuele workshops. Sieraden zijn waardevol en eerlijk, daarom vind ik het ook belangrijk dat het materiaal waarmee ik werk zo veel als mogelijk  'zuiver' is en dat er een eerlijke prijs voor is betaald. Daarom heb ik me laten registreren als fairtrade goudsmid en werk ik nu zoveel als mogelijk met gerecycled zilver en goud.

Van augustus 2014 tot november 2017 heb ik samen met nog 25 andere kunstenaars gewerkt vanuit een atelier in het oude gemeentekantoor van Driebergen. Op 18 november 2017 is na ruim 2 jaar en 7 weken hard werken mijn droom uitgekomen en is de winkel van Partners in Ambacht geopend. Een winkel waar we voor honderden kunstenaars en ambachtslieden hun werk verkochten waaronder ook dat van mij. Tevens had ik een fijne werkplaats achter in de winkel van waaruit ik ook workshops en demonstraties kon geven. Daarnaast konden we ook deelnemen aan allerlei exposities en evenementen. Tijdens de opening van onze winkel kregen we als eerste het schildje uitgereikt van de culturele regio. Het is mooi als je van je hobby je beroep kunt maken. Ieder sieraad is uniek en voegt weer inspiratie toe. En daar worden mensen blij van - en ik ook.  Na ruim 5 jaar zijn we op 24 december 2022 gestopt met de winkel. De winkel was een groot succes, met bijna 450 deelnemers en een grote groep vaste klanten, maar corona heeft ons uiteindelijk de das om gedaan. We hebben samen met de deelnemers geprobeerd de organisatie anders vorm te geven, maar daar was te weinig animo voor. Op de vraag van de verhuurder of we nog weer voor 5 jaar het pand wilde huren hebben we dus, met pijn in ons hart, nee moeten zeggen. 

Vanaf 1 maart 2024 huur ik samen met een collega ambachtsvrouw (Dorine Haveman Viltwerk) een atelier in de CultuurHoek, dus  kan ik vanaf eind maart 2024  weer mensen ontvangen en workshops  geven.

Arrangementen  (vanaf eind maart 2024)

*Hangt af van het aantal mensen , uren , materiaal en  wensen op het gebied van eten en drinken.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak mailt u naar: info@mirjamverhoef.com