Nieuws

Samen maakt creatiever 

Nieuw atelier in de CultuurHoek: 5 juli eerste open atelier.


Bezoek het nieuwe atelier van edelsmid Mirjam Verhoef en naaldvilter Dorine Haveman op vrijdag 5 juli  2024 in de CultuurHoek in Driebergen. 

Van 13.00-17.00 uur kunt u kennismaken met ons werk. 

We geven kleine demonstraties en workshops. Voor de workshops wordt een vergoeding gevraagd.

 Aanmelden hoeft niet, maar vol is vol.


19 april j.l.  eerste workshop in mijn nieuwe atelier 

Vanaf 1 maart 2024 heb ik een atelier in de CultuurHoek

Eind december 2022 gestopt met de winkel van Partners in Ambacht

Het was een heel mooi en geslaagd avontuur. Ik mis het gezellige contact met klanten en de deelnemers, maar.... het is ook weer heerlijk om ruimte te hebben voor het ontwerpen van eigen creaties, projecten te bedenken en samenwerkingen aan te gaan.  

Af en toe ontvang ik "oude" klanten thuis  of ga  ik naar een klant toe voor een reparatie of voor overleg en het samen ontwerpen van een sieraad. Workshops doe ik op dit moment alleen nog één op één.  

Ik ben wat vaker in Frankrijk o.a. om mijn atelier daar in orde te maken. Ik vind het fijn dat ik nu meer tijd heb om allerlei klusjes in huis en tuin te doen en makkelijker tijd kan vrijmaken voor familie en vrienden. Daarnaast kan ik nu iedere dag tijd besteden aan mijn cursus  Frans en regelmatig hardlopen en wandelen.  

Speld van hergebruikt zilver en Fair Trade goud

Deze speld heb ik speciaal ontworpen en gemaakt voor de Fair Trade Gemeente Utrechtse Heuvelrug en is uitgereikt aan de Fair Trade ondernemer van het jaar. De speld, het Gemeentelogo, is gemaakt van hergebruikt zilver ( een stukje zilveren vork) en Fair Trade goud.

Partners in Ambacht voor unieke en handgemaakte cadeaus

De winkel van Partners in Ambacht ligt vol met unieke en handgemaakte producten van zoveel als mogelijk hergebruikt materiaal. Mijn sieraden, ook van fair trade goud en van hergebruikt zilver zijn hier te koop. Ook voor workshops kunt u bij ons terecht. De winkel van Partners in Ambacht bevindt zich op de Traaij 19 in Driebergen en is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 -17.00 uur en maandag en dinsdag alleen op afspraak.

Onze droom komt uit

 Voor wie mij op social media volgt is het wellicht al doorgesijpeld. Ik ga een nieuwe uitdaging aan! Met Partner in Ambacht Dorien Schults heb ik een coöperatie opgericht, Coöperatieve Partners in Ambacht en samen willen we een winkel gaan exploiteren, in kunst- en ambachtelijke producten. Met producten die voldoen aan één of meer van de volgende kenmerken: Fair trade, duurzaam, van hergebruikt ( reclaimed ) materiaal maar in elk geval uniek! We verkopen ons eigen product, maar bieden ook andere kunstenaars en ambachtslieden een plek aan om hun product bij ons te verkopen. In de winkel bieden we straks ook workshops aan, gegeven door onszelf, maar ook door anderen. Maar gewoon gezellig een kopje koffie drinken met ons aan de workshoptafel kan ook. Het pand hebben we al gevonden, en we willen graag half november open. Om de inrichting van het pand te financieren zijn we niet naar een bank gegaan. Dat kon wel, ons businessplan was akkoord. Maar we vonden dat crowdfunding beter bij ons concept past, een goede deal met een duurzaam karakter. Je krijgt iets terug voor je investering en dan nog een beetje meer. Als je nu alvast een cadeaukaart of een strippenkaart koopt, geven wij je wat extra’s. Gewoon omdat we blij zijn met je vertrouwen en je steun. Voor meer informatie kijk dan even op onze crowdfundingpagina:www.crowdaboutnow.nl/partnersinambacht. Wil je op de hoogte blijven van ons project? Middels een reply kun je aangeven dat je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief Voel je vrij om deze mail met anderen te delen, waarvan je denkt dat ze mogelijk geïnteresseerd zijn, en wellicht tot ziens in onze winkel. Mooi en groot artikel in de Stichtse Courant donderdag 1 december 2016.

This is a special edition of my newsletter. This is to announce the crowdfunding campaign. Dorien and I will start a shop in November this year.  A shop with unique hand crafted, fair trade, sustainable, reclaimed and artistic products. We sell our own products but also work of other artists and craftsmen and women. There will be room for workshops and also for a coffee or a tea. People who want to invest in our dream can buy for instance a gift voucher. 


Speciaal voor deze markt maak ik een aantal fairtrade sieraden